Activiteiten

Met je Schapendoes kan je natuurlijk zelf allerlei activiteiten ondernemen. Denk aan gehoorzaamheid, behendigheid, speuren, hoopers, wandelen, fietsen, steppen en zelfs natuurlijk waar ze ooit voor bedoeld waren: schapen hoeden!  Als de Schapendoes maar bij je kan zijn en mee mag doen is het vaak al goed! Maar het is natuurlijk vaak nog leuker en gezelliger om samen activiteiten te ondernemen. Daarom organiseert de Schapendoes Club ook jaarlijks een aantal activiteiten:

Beoordelingsdag

Meestal eind mei van ieder jaar vindt er een Beoordelingsdag plaats, waarbij de pups geboren in het voorgaande jaar worden uitgenodigd om samen met hun nestgenoten te worden gekeurd. Niet alleen leuk voor de baasjes, maar ook belangrijk voor ons als rasvereniging en voor de fokkers om te zien hoe het er voor staat met ons ras. Daarnaast mogen ook andere doesjes meedoen bij de keuring, er wordt niet gewerkt met plaatsingen, maar u krijgt wel een keurrapportje mee van uw Schapendoes. De Beoordelingsdag is een gezellige en ontspannen bijeenkomst. Bij goed weer buiten op het gras en als het echt slecht weer is kunnen we uitwijken naar de manegebak binnen op het terrein. Ieder jaar vindt aansluitend op de Beoordelingsdag de Algemene Ledenvergadering plaats.

Doezentreffen

Ieder jaar in september organiseert onze evenementencommissie een leuke sport- en spel dag voor de Schapendoezen en hun baasjes, Doezentreffen genaamd. Het ochtendprogramma bestaat meestal uit spelletjes, waarbij spelletjes als “de Straat der Verleiding” (roep je does naar je toe door een parcours van bordjes met lekkere kaas en worst), het hindernissen parcours en een estafette vaak vaste onderdelen zijn. De middag staat in het teken van het “Doezenrennen”, waarbij de doezen zo snel mogelijk naar de overkant van het veld mogen rennen, wat soms de meest hilarische capriolen oplevert! De dag wordt meestal gezamenlijk afgesloten met een hapje (en drankje).

Regiowandelingen

Bij onze Schapendoes Club zijn ook diverse “regiocontactpersonen” actief. Zij organiseren in de regio waar zij woonachtig zijn een aantal keer per jaar, soms ook iedere maand, een wandeling voor de Schapendoezen en hun baasjes. De aankomende wandelingen zijn hier: